WASKEMEER – Woensdagavond omstreeks 18:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de Leidijk bij Waskemeer. Ter plaatse bleek de bestuurder van een personenauto door een nog onbekende oorzaak de macht over het stuur te zijn verloren en tot stilstand te zijn gekomen tegen een boom. De snel ter plaatse gekomen hulpdiensten waaronder de brandweer van Haulerwijk en Oosterwolde, alsmede twee ambulances, het mobiel medisch team en de politie hadden enige tijd nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Na ongeveer een uur was het slachtoffer bevrijd uit zijn benarde positie en kon hij worden overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de politie zal onderzoek gaan verrichten naar de toedracht van de aanrijding. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het zwaar beschadigde voertuig te bergen. De Leidijk was enige tijd afgesloten voor de afhandeling van het ongeval.