Oudejaarsnacht relatief rustig verlopen voor de brandweer in Zuid-Oost Friesland

Oosterwolde – Rond de jaarwisseling werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Hoge Hear in Oosterwolde. Eenmaal ter plaatse bleek er een kleine brand te woeden in een garagebox. De brandweer had de brand snel onder controle en konden al snel huiswaarts. Omstreeks 06:20 werd de brandweer van Oosterwolde, Ureterp en Oldeberkoop gealarmeerd voor een Boerderij brand aan de Peelrug in Donkerbroek. Eenmaal ter plaatse bleek het gaat om een brandende houtstapel. De brandweer heeft hier geen bluswerkzaamheden uitgevoerd. Nieuwjaarsdag omstreeks 13:45 uur werd de brandweer van Oosterwolde weer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Assessorlaan in Oosterwolde. Ter plaatse was er sprake van rookontwikkeling bij een coniferenhaag. De brandweer heeft met behulp van een straal hoge druk de brand onder controle kunnen krijgen.