Brandweer Assen ondersteunde korps Appelscha bij een Schoorsteenbrand

APPELSCHA – Zondagmiddag omstreeks 15:25 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een buitenbrand bij ‘Hotel Aan de Vaart’ aan de Vaart Noordzijde in Appelscha. Enkele buurtbewoners zagen hevige rookontwikkeling en belden de brandweer op. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een schoorsteenbrand waarop ook het korps van Assen-West werd gealarmeerd om te ondersteunen met de hoogwerker. Eenmaal ter plaatse werd de hoogwerker opgesteld en konden de brandweerlieden de schoorsteen gaan vegen met behulp van een ramoneur. Bezoekers van het hotel hoefden niet geëvacueerd te worden en niemand raakte gewond. Na enkele minuten was de schoorsteen geveegd en kon de brandweer van Assen-West en Appelscha retour kazerne.