Invallen in Oosterwolde na schietincident in lopend politieonderzoek

OOSTERWOLDE/DRACHTEN – De politie heeft donderdagavond op de Lavendelheide in Drachten een verdachte neergeschoten. Bij een aanhouding in een lopend rechercheonderzoek schoot de politie de verdachte in zijn been. De verdachte is gewond, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar een ziekenhuis.

In verband met dit lopende rechercheonderzoek heeft de politie donderdagavond invallen en doorzoekingen gedaan in 17 panden in Oosterwolde, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten, Groningen, Beilen, Stadskanaal, Roden, Marum, Dedemsvaart en Winschoten. Hierbij zijn in totaal 10 verdachten aangehouden. Een deel van de panden wordt momenteel bewaakt omdat de politie hier morgen bij daglicht onderzoek zal gaan doen.

Foto: Noordernieuws.nl