Grote brand verwoest schuur in Haule

HAULE – Zaterdagmiddag omstreeks 12:25 uur werd de brandweer van Haulerwijk gealarmeerd voor een schuurbrand bij een pluimveebedrijf aan de Tonckensweg in Haule. Eenmaal ter plaatse was er sprake van forse rookontwikkeling en was de brand in de schuur inmiddels al uitslaand. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand en niet veel later naar zeer grote brand. De brandweer korpsen uit Veenhuizen, Appelscha, Norg, Vries, Roden en Eelde kwamen ter plaatse om het korps van Haulerwijk te ondersteunen. Met behulp van waterwagens werd er water uit de Haulerwijkstervaart gepompt en getransporteerd naar de plaats van de brand. Door de snelle inzet kon de brandweer uitbereiding naar aangrenzende schuren en een woning voorkomen. Door de hevige rookontwikkeling en mogelijk vrijgekomen abest was de Tonckensweg geruime tijd afgesloten voor het verkeer.