149 voertuigen gecontroleerd tijdens de landbouwcontroles

FRYSLAN – De politie heeft de afgelopen twee weken intensief gecontroleerd op het landbouwverkeer. Al sinds enkele jaren houdt de Friese politie deze controles op de momenten dat de agrariërs, in het voor- en najaar, veel in het verkeer aanwezig zijn.

Het accent bij de controles ligt dit voorjaar op scherpe (uitstekende) delen die op een landbouwvoertuig kunnen zitten. Dit zijn bijvoorbeeld kuilsnijders en mestinjectoren. In verband met de veiligheid voor medeweggebruikers is het verplicht om deze scherpe delen af te schermen. Daarnaast wordt onder andere gecontroleerd op het voeren van verlichting, de afstelling van spiegels, kapotte of ontbrekende spiegels en op het markeren van verwisselbare uitrustingsstukken. Met deze controles wil politie Fryslân de verkeersveiligheid verhogen, voor de bestuurders van de landbouwvoertuigen zelf, maar ook voor de medeweggebruikers.

Op maandag 16 april startte politie Fryslân met deze controles en werd tegelijkertijd ook de publiekscampagne weer gestart. Tot nu toe werden 149 landbouwvoertuigen gecontroleerd waarbij in verband met de CAO acties 55 waarschuwingen en 3 bekeuringen werden uitgeschreven. De meeste waarschuwingen werden gegeven voor overtredingen zoals het niet afschermen van scherpe delen en defecte verlichtingDe intensieve controles op landbouwverkeer en de publiekscampagne duren nog tot maandag 14 mei.

About Post Author

Geef een reactie