Brandweerkazerne Oldeberkoop officieel geopend

OLDEBERKOOP – Vrijdagavond werd in Oldeberkoop de nieuwe brandweerkazerne officieel geopend. De kazerne zou al eerder geopend worden maar door een ernstig ongeluk in Makkinga waar drie mensen bij omkwamen is toen besloten om het uit te stellen, door de burgemeester is daar ook nog even bij stil gestaan.

Nadat iedereen van een drankje was voorzien nam de postcommandant het woord. Hij roemde de vrijwilligers van het korps en andere mensen die vele uren hadden besteed aan hun nieuwe onderkomen. Oud brandweerman Bouwhuis kreeg de lachers op de hand door oude verhalen te vertellen over hoe het er vroeger aan toe ging bij de spuitgasten van Oldeberkoop.

Andere sprekers waren commandant van de IBOW Piet Bouma en burgemeester Oosterman. Zij verrichten de openingshandeling door via een brandweerslang de ruimte achter de voertuigen hal te openen, hier zitten de kleedruimte en de kantine. Hierna kon iedereen (waaronder veel brandweercollega’s) de hele kazerne bekijken. Oldeberkoop kan met de nieuwe kazerne weer jaren vooruit.

About Post Author

Geef een reactie