OOSTERWOLDE – Op zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 16.00 uur organiseert Stichting Reanimatie & AED groep Ooststellingwerf een 112 Veiligheidsdag. Dit doen zij in nauwe samenwerking met de Politie, Brandweer Fryslân, Ambulancedienst, bergingsbedrijf Broekhuizen en de Ronde Tafel. U bent van harte welkom!

Er zijn verschillende spectaculaire demonstraties. Daar kunt u zelf ook aan mee doen!  Tijdens de 112 Veiligheidsdag kunt u bijvoorbeeld in een kantelsimulator ervaren hoe het is om uit een gekantelde auto te klauteren en onder meer de traumahelikopter is aanwezig. Ook zijn er deze dag stands van bedrijven die een link hebben met veiligheid.

Wilt u weten hoe u uw huis zo goed mogelijk kunt beveiligen? Bijvoorbeeld tegen inbraak of brand? Tijdens de 112-dag krijgt u hierover informatie. Ook is er aandacht voor burgerhulpverlening. Denk hierbij aan: reanimatie-opleidingen, AED’s, verbandmiddelen, brandblussers e.d. Zowel de jonge als de oudere bezoekers kunnen aan veel verschillende activiteiten meedoen. Voor de jongere bezoekers is er onder meer een 11-kramenspel, waarbij je een brandweerdiploma kunt halen.

Advies: kom met de fiets!
Op deze bijzondere dag vormt de oude provinciale weg (Vaart Westzijde, N381) tussen Oosterwolde (Drie Tolhekken) en Donkerbroek (Ontwijk) – de weg langs de vaart – het decor voor de hulpdiensten. De organisatie hoopt dat er veel bezoekers komen. Er is parkeergelegenheid voor voertuigen, maar gezien het verwachte aantal bezoekers adviseren we u om met de fiets te komen.

Gratis pendeldienst vanuit centrum:
Tijdens de zaterdag rijdt er vanaf de Stationsstraat in Oosterwolde een gratis taxi richting de 112 Veiligheidsdag. De pendeldienst word gesponsord door taxi Kort uit Oosterwolde. Instappen kan op de kop van de Stationsstraat bij de kruising met de Snellingerdijk.