Grote brand in rietgedekte woonboerderij in Elsloo

ELSLOO – Maandagmorgen omstreeks 09:43 uur werd de brandweer van Noordwolde gealarmeerd voor een brand aan de Hoofdweg in Elsloo. De meldkamer kon na enkele minuten opschalen omdat duidelijk werd dat het om een rietgedekte woonboerderij ging waarop ook brandweer Appelscha werd gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse bleek er sprake te zijn van forse rookontwikkeling en was de brand reeds uitslaand. Omstreeks 09:57 uur werd het sein grote brand gegeven en kwamen de korpsen van Oldeberkoop, Steenwijk en Drachten ter plaatse. Met behulp van de hoogwerker van brandweer Steenwijk konden de brandweerlieden een groot gedeelte van de rietenkap verwijderen om zo goed de brandhaard te kunnen bestrijden. Het groot watertransport van brandweer Drachten hoefde niet in actie te komen omdat er voldoende bluswater aanwezig was. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. De Hoofdweg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.