APPELSCHA– Woensdagmiddag omstreeks 13:35 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een industriebrand aan de industrieweg in Appelscha. De meldkamer in Drachten schaalde gezien de omvang van het pand op naar het sein middelbrand waarop ook de korpsen van Oosterwolde en de hoogwerker van Assen werden gealarmeerd. Ter plaatse bleek de brand te woedden in de nok van een loods.  Een medewerker van het bedrijf heeft een eerste bluspoging gedaan, tijdens de bluspoging heeft deze persoon rook ingeademd. De persoon werd ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel op rookinhalatie, vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker sloopwerkzaamheden verricht op het dak van de loods om er zeker van te zijn dat de brand was geblust. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een defect in een technische installatie in het dak van het pand.