Persoon uit woning gered bij woningbrand aan de Steegde in Appelscha

APPELSCHA – Donderdagavond omstreeks 21:10 uur kwam er bij de Meldkamer Noord Nederland een melding binnen van een woningbrand aan de Steegde in Appelscha, ook was er in de woning een persoon aanwezig waardoor meteen het sein middelbrand werd gegeven. Hierop werden de brandweerkorpsen van Appelscha en Oosterwolde gealarmeerd en niet veel later de ladderwagen van brandweer Drachten. Eenmaal ter plaatse bleek de woning vol rook te staan en stond er een persoon op de bovenverdieping voor het raam. De brandweer van Appelscha heeft meteen met behulp van een ladder de persoon uit de woning gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. Met behulp van een koevoet werd de deur geforceerd en kon de brandweer door een binnenaanval uit te voeren de brand snel bestrijden. De persoon die uit de woning was gehaald had dusdanig veel rook ingeademd dat hij voor observatie is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zal verder onderzoek gaan verrichten naar de oorzaak van de brand. De Steegde was tijdens de brand afgesloten voor het verkeer.