Wielrenner zwaargewond na botsing met tractor in Lippenhuizen

LIPPENHUIZEN – Woensdagmiddag omstreeks 17:10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Sweachsterwei in Lipppenhuizen. Eenmaal ter plaatse bleek op het fietspad gelegen aan de Sweachsterwei een ongeval te hebben plaatsgevonden tussen een wielrenner en een tractor. De wielrenner raakte een tractor die onderweg was naar een nabijgelegen weiland, de wielrenner raakte hierbij zwaargewond. Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook de traumahelicopter uit Amsterdam gealarmeerd. Omdat de traumahelicopter nog een geruime tijd onderweg zou zijn is besloten om daar niet op te wachten en met spoed te gaan vertrekken naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse kwam ter plaatse en zal onderzoek gaan doen naar de exacte oorzaak van het ongeval.