In het onderzoek naar de moord op Fokko Werkman uit Haule is de politie op zoek naar een horloge, dat is buitgemaakt bij een inbraak die rond april 2003 (een half jaar voor de moord) heeft plaatsgevonden in Haule. Het betreft hier een zilveren horloge van het merk Quinn, voorzien van een gladde armband met een specifieke sluiting. Op verzoek van de politie heeft een fabrikant in Duitsland een replica van dit horloge gemaakt ten behoeve van het onderzoek.

Gebleken is dat beide feiten met elkaar in verband zijn te brengen, doordat bij zowel de moord als de inbraak door de dader(s) op dezelfde wijze is gewerkt. Ook de buit vertoont overeenkomsten. Zowel bij de moord als bij de inbraak zijn sieraden en geld buitgemaakt. Zowel de gouden halsketting van Fokko Werkman als het zilveren horloge van de eerdere inbraak zijn tot op heden nog niet teruggevonden.

Zoals al eerder door de politie naar buiten is gebracht, is bekend dat er bij de moord op Fokko Werkman op zondagmorgen 12 oktober 2003 omstreeks 07.00 uur ?s morgens een mountainbike is gezien. Bij de eerdere inbraak in Haule is vermoedelijk ook door de dader(s) gebruik gemaakt van een mountainbike.

De politie gaat er nu van uit, dat beide feiten (de inbraak en vervolgens de moord op Fokko Werkman en de inbraak een half jaar eerder) zijn gepleegd door dezelfde dader(s). De mogelijkheid bestaat daarom dat de buitgemaakt sieraden terecht zijn gekomen in het helerscircuit. Tot op heden is het de politie echter niet gelukt om de sieraden te traceren. Zij is daarom op zoek naar mensen die het ontvreemde horloge herkennen en weten waar het nu is of daar een vermoeden van hebben.

Naast het onderzoek naar de genoemde inbraken is de politie momenteel ook bezig met een onderzoek onder 50 tot 60 mannelijke personen in Haule en naaste omgeving. Deze groep mannen is tot dusverre niet door de politie bezocht.

In het kader van de genoemde onderzoekstrajecten is het TGO (Team grootschalige opsporing) dat de moord op Fokko Werkman onderzoekt weer opgeschaald tot ongeveer 20 politiemedewerkers.

In de uitzending van Plysjepost, het opsporingsprogramma op Omrop Frysl?n, is op 21 september jl. ook aandacht geweest voor deze zaak. Wanneer u [url=http://www.politie.nl/Friesland//Opsporing/Plysjepost/uitzending_van_21_september_2004.asp?ComponentID=93243&SourcePageID=93925#3] hier[/url] klikt komt u op de internetpagina van die uitzending, met onder andere foto’s van het horloge.

[b]Uw tip [/b]

Politie Friesland
0800-6103 (gratis)
Vanaf maandag 1 december:
0800-9993999

Klik [url=http://www.politie.nl/friesland/opsporing/moord_fokko_werkman.asp]hier[/url] voor meer informatie en vragen die de politie heeft over deze moord.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/7_46826.gif[/img]