Gisteravond (dinsdag) heeft de politie bij een inval in een drugspand aan de Weemeweg in Oosterwolde twee drugsdealers aanghouden. Het ging hierbij om een man van 36 en een vrouw van 49 beiden afkomstig uit Oosterwolde.
De gehele dag was men al bezig met het oppakken van “klanten” die bij het pand drugs kochten, het ging hierbij om 8 personen. Na diverse klachten van omwonenden was voor de politie de maat vol en ging men over tot actie. Er liep de drie weken voorafgaand aan de inval een onderzoek naar de eigenaren van het pand en gister ging men dan over tot de inval.
Er werden verschillende goederen in beslag genomen waaronder; een onbekende hoeveelheid drugs waaronder mogelijk heroine, een onbekende hoeveelheid drugsgeld en diverse nieuwe gereedschappen mogelijk afkomstig van diefstal.
De herkomst van dit gereedschap zal door de politie worden ondezocht.
De verdachten zullen binnenkort worden voorgeleid aan de officier van justitie, de hond is ondergebracht in een opvangcentrum en voor de geiten in het hok is men nog opzoek voor een plekje.