Hier een bericht van buiten de regio. Vandaag was er in Assen een opendag bij de brandweer. Alles stond in het teken van brandpreventie en alles wat daarbij hoort. Naast de brandweer waren er ambulance’s, politie en verschillende andere organisatie’s die temaken hebben met hulpverlening. De gehele dag waren er demonstraties van branden en hulpverlening. In de stallingsplaats stonden diverse stands met informatie over bergingswerk, de wegenwacht, EHBO, de dierenbescherming, schoorsteenvegen en ook was het brandweermuseum Hellevoetsluis er met een stand en de verkoop van brandweerartikelen. Voor de kinderen was er de mogelijkheid om geschminkt te worde of een ritje te maken in een brandweerauto.
Ook kwam de traumaheli ter plaatse, nadat hij eerst werd afgebeld bleek dat hij toch nog om 15.20 uur in assen kon wezen. Aangezien de piloot de vrijgemaakte ruimte te klein vond inverband met rondvliegende balonnen en papier, koos hij ervoor om op het veld naast de kazerne te landen hier.

Hieronder enkele foto’s: