De politie Friesland heeft het onderzoek naar de gewelddadige moord op de 34-jarige caf?-eigenaar Fokko Werkman uit het Friese Haule afgelopen vrijdag stopgezet. Dat is dinsdag bekendgemaakt. In september had de politie Friesland het onderzoek naar de moord op Werkman juist ge?ntensiveerd. De politie legde toen een verband met een inbraak die een half jaar voor de dood van Werkman werd gepleegd. Om de zaak sneller te kunnen oplossen, werd het aantal rechercheurs opgeschroefd tot twintig.
De 34-jarige Werkman werd in oktober vorig jaar dood gevonden in zijn woning in Haule. Na bijna een jaar onderzoek denkt de recherche dat de moord is gepleegd door dezelfde persoon – of personen – die april dit jaar bij een inbraak onder meer een zilveren horloge heeft buitgemaakt. De politie probeerde in de zoektocht naar de dader dit horloge te traceren. Dat heeft niets opgeleverd.