Zondagochtend rond 0.30 uur reed een 47-jarige man uit Buitenpost met zijn auto met aanhangwagen over de A32 vanuit Steenwijk in de richting van Wolvega. Vlak bij de afslag Wolvega merkte hij dat de aanhangwagen van achteren werd aangereden door een bestelbus. Door de klap raakte de aanhangwagen los en kwam gedeeltelijk in de berm tot stilstand. De aanhangwagen raakte hierdoor zwaar beschadigd. De bestuurder van de bestelbus reed na de aanrijding gewoon door. Dit ondanks dat zijn bus de aandrijfas was verloren. Volgens getuige was dit enorme vuurzee, doordat loshangende onderdelen over de weg sleepte. Even later trof de politie Drenthe onderaan de afrit de bestelbus aan. Bij onderzoek in de omgeving werd ook de 47-jarige bestuurder uit Heerenveen aangetroffen. Hij bleek te hebben gedronken en is aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau van Heerenveen gaf een uitslag van 325 ug/l (0,7?). Na verhoor moest de man zijn rijbewijs inleveren. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.