Vrijdagavond en nacht werd er in Appelscha de jaarlijkse Appelschaster Brandweer Survival gehouden. Dit is een soort survivaltocht in de omgeving van Appelscha. Deze wordt uitgezet door de vrijwilligers van brandweer Appelscha. Ook dit jaar is er geprobeerd een goede,mooie en spectactulaire tocht uit te zetten. Er deden rond de 80 teams (brandweer) mee. Deze teams moesten aan de hand van een routeboekje proberen de correcte route te vinden. Een aantal voorbeelden van routes zijn: coordinaatroute, kompasroute, bolletje-pijltje enz.. Tussen de routes in moesten er een aantal opdrachten gedaan worden zoals door een container te komen, kop van jut, water verplaatsen d.m.v. gootjes en een aantal waterhindernissen. In de loop van zondag wordt door de organisatie de uitslag bekend gemaakt.

Helaas zijn de foto’s van mindere kwaliteit.