Dinsdagavond omstreeks 23.15 uur werden de brandweer Appelscha en de brandweer van Oosterwolde gepiept voor een ongeval met beknelling op de N381 ter hoogte van hm-paal 53.1 bij de provinciegrens tussen Appelscha en Hoogersmilde. Hier waren door de gladheid 2 personenwagens van de weg geraakt. Tegelijk met het piepen van de brandweer werden ambu 35 van Oosterwolde, ambu 107,102,107,151 van Drenthe inclusief de OVD-G en het MMT uit Groningen gepiept. Ook ging de politie ter plaatse met 2 wagens van Drenthe en 2 wagens van Friesland. Bij aankomst van de ambu en politie bleek het allemaal minder erg dan werd gemeld, de auto’s waren in een slip geraakt en op de zijkant in de sloot beland. Hierop konden de TS-Appelscha met prio 3 doorrijden. De HV Oosterwolde kon terugkeren en ook werd het MMT gecancelled. De bestuurder een 33-jarige man uit Smilde, zijn 33-jarige echtgenote en baby werden allen ter observatie overgebracht naar ziekenhuizen in Groningen en Assen. In 1 auto was naast een de personen ook een hond aanwezig. De politie zorgde voor de opvang van dit dier. Naar het zich laat aanzien vallen de verwondingen mee en mogen ze allen vandaag weer het ziekenhuis verlaten. TS-Appelscha heeft ter plaatste allerlei hand- en spandiensten gedaan voor politie en berger.