Naar aanleiding van een fietsdiefstal op 6 december is een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De diefstal werd gepleegd op de Nieuwestad. Toen de politie de man in het vizier kreeg in de omgeving van de Rengerslaan, vluchtte de man een sloot in. Naar aanleiding van het signalement kon de man de volgende dag worden aangehouden. Tijdens het verhoor bekende de man in de afgelopen week negen fietsen te hebben gestolen. Een aantal fietsen werd na onderzoek aangetroffen bij een heler. Dit betreft een 28-jarige inwoner van Leeuwarden. De heler is afgelopen vrijdag aangehouden. Bij de man werden vijf gestolen fietsen aangetroffen. Van vier van de vijf aangetroffen fietsen is geen aangifte gedaan bij de politie. De politie komt dan ook graag in contact met de eigenaren van de vier fietsen (zie bijgevoegde foto’s). Deze kunnen contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900 – 8844. De heler is na verhoor heengezonden, de 23-jarige verdachte zit nog vast.
Overigens is de 23-jarige inwoner van Leeuwarden ook op 23 november aangehouden in zijn woonplaats. De man heeft toen bekend in totaal 15 fietsen te hebben gestolen. Naar aanleiding van een persbericht heeft zich toen een tiental personen gemeld. De verdachte is toen op 26 november weer in vrijheid gesteld.