Ambulancegroep Kijlstra neemt vandaag de eerste van een nieuw type ambulance van het Leeuwarder carrosseriebedrijf Visser bv in gebruik. De nieuwe ambulance, type IV, is gebouwd van koolstofcomposiet in plaats van staal. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de Formule I-sport en de vliegtuigindustrie en heeft als voordeel dat het zowel sterk als licht is.

De nieuwe ambulance van Visser is opgebouwd op basis van een Mercedes-Benz E 270 CDI-uitvoering. De ambulance heeft behalve het lichte materiaal onder meer als voordeel dat mensen tot 1,90 meter er in kunnen staan en dat rondom het voertuig blauwe, oranje en rode waarschuwingslampen voor een betere zichtbaarheid in het verkeer zorgen. Ook is er een doorloopmogelijkheid van achteren naar voren langs de brancards.

Kijlstra neemt vier nieuwe ambulances af. Voor de ambulancegroep gaat het om een order van een half miljoen euro. De eerste ambulance van het nieuwe type is vanmiddag overhandigd aan Kijlstra in Drachten.

De foto’s zijn van een presentatie, zodra er foto’s beschikbaar zijn van de ambu 34 plaatsen we deze.

[b]UPDATE!!![/b]
Hieronder de foto’s van de 34, helaas van mindere kwaliteit doordat het donker was. Er volgen zosnel mogelijk foto’s van betere kwaliteit.

[i]De personen die bij de ambu aanwezig waren bedankt dat ik even foto’s mocht maken.

Mvg, 112oosterwolde[/i]