Maandag omstreeks 02.40 uur vond op de Molenweg een ongeval plaats. Op de kruising van deze weg met de Grote Singel lag een personenauto op de kop in het water. Een bestuurder van een melkwagen probeerde nog te kijken of er nog iemand in de auto zat. Door het koude water werd hij bevangen, hij werd vervolgens op de kant gehaald. De brandweer heeft vervolgens een man uit de auto gehaald. Hij bleek de bestuurder te zijn, een 20-jarige inwoner van Groningen. De bestuurder is gereanimeerd en per ambulance overgebracht naar het AZG in Groningen. De 24-jarige melkrijder uit Oosterwolde is ook per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe in verband met onderkoelingsverschijnselen en kon daarna weer naar huis. De toestand van de bestuurder is onbekend. Via informatie van het ziekenhuis bleek de bestuurder weer zijn eigen bloeddruk had. Hij was een uur gereanimeerd. Zijn toestand is nog kritiek te noemen. Omdat het niet bekend was of er nog meer slachtoffers waren werd door duikers het deel waar de auto in de vaart lag afgezocht naar een mogelijk 2e slachtoffer. Bij deze actie werd niemand aangetroffen. De 4 Ambulance’s en het MMT dat paraat stond hoefde dan ook niet meer ingezet te worden.

Het slachtoffer is in de loop van maandagochtend overleden in het AZG te Groningen.

[b]Alle reactie’s die ongepaste tekst bevatten worden verwijderd, en het IP word geblockeerd![/b]