Zojuist zijn alle hulpdiensten opgeroepen voor een bommelding in het gebouw van de Friese Poort aan de leidijk. De politie is op dit moment bezig alle mensen uit het gebouw te halen, de brandweer en een ambulance zijn op achterhand aanwezig.

[b]Update 1:[/b]
De coordinatie van het hele gebeuren is nu in handen van een bom-expert die zojuist is aangekomen bij de school in Drachten.

[b]Update 2:[/b]
De meldkamer Leeuwarden meldt nu dat er tot 10 uur geen mensen het pand in mogen. Ook geen mensen van de politie, er word gekeken of er assistentie kan komen uit Beesterzwaag. En de leerlingen van omliggende scholen word verzocht weg te blijven.

[b]Update 3:[/b]
De burgermeester is zojuist ook aangekomen bij de school, en nog steeds is er een radiostilte en er mag tot tien uur niemand voorbij de afzetting of in de school komen.

[b]Update 4:[/b]
Inmiddels is bekend geworden dat de melding telefonische op 1 van de lokatie’s van de school is binnengekomen. Bomverkenners zijn op dit moment nog in de school, maar naar alle waarschijnlijkheid is het loos.
De leerlingen hebben op dit moment toestemming hun fiets te halen, maar proberen ook de school in te gaan dit is echter nog niet toegestaan.

[b]Update 5:[/b]
Op dit moment mogen de leerlingen die een auto bij de parkeerplaats bij de fietsenstalling hebben staan deze ook ophalen.

[b]Update 6:[/b]
Zojuist om 6 minuten over 11 is de radiostilte van de meldkamer opgeheven. En de actie is na goed verloop be?indigd.

[b]Update 7:[/b]
2 minuten later dus om 8 over 11 is alles officieel vrij gegeven. Alle hulpverleners die hebben meegewerkt aan deze actie worden verzocht zich in de school te melden. Waarschijnlijk voor de-briefing.

[b]Update 8:[/b]
Door de bommelding vervallen voor de gehele dag alle lessen!

[b]Update 9 (Politie Persbericht):[/b]
Drachten: bommelding in school
Woensdag omstreeks 08.30 uur kwam bij de politie een bommelding binnen. Het was een melding, betreffende de ROC Friese Poort aan de Leidijk. De melding is serieus genomen waarna de school binnen circa 8 minuten was ontruimd. De ongeveer 1200 aanwezige leerlingen zijn naar huis gestuurd. De 150 docenten werden opgevangen in een naburige sporthal. Om 10.00 uur is de aula onderzocht en vrijgemaakt. De docenten hebben hun eigen lokaal onderzocht in samenwerking met 5 bomverkenners van de Friese politie. Door deze effici?nte werkwijze kon de school om 11.00 uur bomvrij worden verklaard. De politie had de directe omgeving van de school afgezet met circa 25 politiemensen. De politie heeft de zaak in onderzoek.