Zaterdag omstreeks 23.10 uur zou op de Drafsportlaan een 18-jarige inwoner van Wolvega klappen hebben gehad. Hij had een bebloede mond en duidelijk sporen van mishandeling in het gelaat. Hij was door een groep mannen aangevallen. Hij stond met iemand te praten, toen plotseling een van de mannen op hem toekwam en vroeg waarom hij hen uitlachte. Onmiddellijk kreeg de aangever twee vinders in zijn gezicht gedrukt en kreeg hij klappen. Toen de politie ter plaatse kwam werd een persoon door het slachtoffer aangewezen. Hij stond in een groep van een vijftien tal personen. Er werd assistentie gevraagd en de personen vertrokken in een viertal auto’s De vier auto’ s werden gevolgd en uiteindelijk reed de auto met daarin de dader van de mishandeling richting Emmeloord en vervolgens richting Almere. Daar werd de auto aan de kant gezet en de dader, een 29-jarige inwoner van Diemen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Drachten.