Vrijdagmiddag 22 januari werd Langedijke opgeschrikt door sirenes van 3 brandweerauto’s. Echter er was geen brand maar de commandant van de IBOW Theun Frankema werd samen met zijn familie van huis gehaald en werd naar het gemeentehuis in Oosterwolde gebracht. Hier was voor Frankema een afscheidsreceptie georganiseerd omdat hij naar 35 jaar brandweer een punt achter deze loopbaan zet. Hij begon zijn loopbaan bij de brandweer in Lemmer en daarna in Oosterwolde, sinds 10 jaar was hij commandant van de IBOW. De laatste jaren was hij werkzaam bij de regionale brandweer en hield hij zich bezig met het nieuwe communicatiesysteem c2000. In de raadzaal van het gemeentehuis kwamen een aantal sprekers aan het woord die vol lof over Theun Frankema waren,
vooral zijn doorzettingsvermogen en zijn vasthoudendheid werden geroemd.Ookveel oud brandweermannen die met Theun hadden samen gewerkt kwamen naar het gemeentehuis. Na het offici?le gedeelte kon
iedereen de oud-commandant de hand drukken en hem het beste wensen.