Vrijdag omstreeks 01.50 uur ging het alarm af bij een bedrijf aan de Noorder Es. Hierop werd de beheerder, een 32-jarige man uit Appelscha wakker. Toen hij in zijn auto stapte passeerde hem een personenauto met afgeplakte kentekenplaten. Hij is erachter aan gereden toen in Smilde. Daar raakte hij de auto uit het zicht. Op een gegeven moment werd de auto teruggevonden aan de Prins Hendrikstraat in Smilde, echter zonder inzittenden maar vlakbij de auto werden onder meer onderdelen van een gokkast teruggevonden en gereedschap. Een speurhond is nog ter plaatse geweest, maar zonder resultaat. Auto werd in beslag genomen en overgebracht naar het bureau in Oosterwolde. Uit het bedrijf zijn twee gokkasten opengebroken en het geld werd weggenomen Een ruit naast de ingang van de speelhal werd vernield. De 32-jarige heeft aangifte gedaan. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen via 0900-8844.

[b]Update:[/b]
Aanpassing in het bericht na informatie politie Drenthe.