De zoektocht door familie, kennissen en de politie naar de vermiste Normen Kooistra uit Groningen heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Hij en de snorfiets waarop hij vorige week maandag (14-2-2005) vertrokken is vanuit zijn ouderlijke woning in Groningen Zuid, zijn tot dusver nog niet gevonden.

De politie heeft acht tips binnengekregen. Komende dagen wordt het zoekgebied uitgebreid naar de omgeving ten noorden van de stad. Gebleken is dat hij vorige maandag zo rond middernacht vermoedelijk wel bij de woning van een kennis in Zuidwolde is geweest. Maar omdat deze kennis niet thuis was is hij vermoedelijk na verloop van tijd weer weggegaan. Zijn ouders, bij wie hij woonde, hebben sindsdien niets meer van hem gehoord.

Omdat Kooistra redelijk bekend is in de omgeving ten noorden van de stad wordt het niet uitgesloten geacht dat hij niet rechtstreeks terug is gegaan naar huis, maar dat hij mogelijk een alternatieve route heeft gekozen. Omdat wordt gevreesd dat hij met zijn snorfiets te water is geraakt zal nog worden gezocht in het Boterdiep.

Tips in verband met de vermissing nog steeds worden doorgegeven aan Regiopolitie Groningen, te bereiken onder nummer 0900-8844. Zoals eerder vermeld reed Kooistra op een splinternieuwe Tomos snorfiets, model Youngst’r, bouwjaar 2005. De hoofdkleur was zilvergrijs met oranje spatborden. Het verzekeringsnummer was XSF-998 (2004).