Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor zes kwam er in de meldkamer Drenthe een melding binnen dat er 2 kinderen vast zaten in drijfzand op de Appelhof in de nieuwbouwwijk Kloosterveen te Assen. Hierop werden er diverse politie-eenheden, 2 ambulances, duikers van de brandweer en de lifeliner 4 naar de plek des onheil gestuurd. Ter plaatse bleek dat er 2 kinderen in een zanddepot tot aan hun middel waren weggezakt in het drijfzand. Omwonenden hadden al geprobeerd de kinderen te bevrijden maar dat lukte niet. Met hulp van de brandweer slaagde men er uiteindelijk wel in de kinderen te bevrijden. Ze hielden aan het voorval geen ernstig letsel over. De traumaheli was niet nodig voor de inzet, deze bleef in de lucht hangen mede omdat voor hun de locatie onduidelijk was. Nadat de locatie gevonden was is de heli terug gegaan naar het UMCG te Groningen.