Woensdag om 16.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto op de Mandewyk in Bakkeveen. Een 22-jarige man uit Opeinde reed met de bestelauto in de richting Bakkeveen. Hij zag dat een tegemoetkomende auto een andere tegenligger, een vrachtauto, wilde inhalen. Omdat de afstand vrij kort was probeerde hij door te remmen een aanrijding te voorkomen, maar zonder succes. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Opeinde kwam na de aanrijding in de tuin van een aangrenzende woning terecht. De andere bestuurder reed door richting Waskemeer. Hij werd even later in zijn auto aangetroffen in een droge greppel in de Sint Baronstraat. Hij had last van zijn nek en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Deze bestuurder, een 44-jarige man uit Waskemeer, rook sterk naar alcohol. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man wordt verdachte van het veroorzaken van een aanrijding, doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol.