Bij een eenzijdig ongeval op de A32 tussen Heerenveen en Akkrum, zijn zaterdag omstreeks 07.30 uur twee personen ernstig gewond geraakt. Beide personen, de 26-jarige bestuurder uit Weenen (D) en de eveneens 26-jarige bijrijder uit Leer (D) zaten in een pickup-truck, die door nog onduidelijke reden in de berm terechtkwam. Het voertuig sloeg enkele malen over de kop, waarbij beide inzittenden naar buiten werden geslingerd. Ze werden met zware verwondingen per ambulance naar ziekenhuizen in respectievelijk Leeuwarden (MCL) en Groningen (UMCG) overgebracht. Hun voertuig was geladen met onder meer gasflessen en vloeibaar asfalt dat op het wegdek terechtkwam. De brandweer en Rijkswaterstaat zijn tot circa 11.00 uur bezig geweest de weg te reinigen. Tot die tijd werd het verkeer in de richting van Leeuwarden omgeleid.