Gistermiddag en avond werden er bij de ouwe melkfabriek in Oosterwolde enkele grote tanks verwijderd vanaf het dak. Deze tanks gaan naar Bedum omdat ze hier in Oosterwolde niet meer nodig zijn nu de fabriek hier sinds 1 januari gesloten is. Voor deze klus waren 2 diepladers en 2 telescoopkranen ter plaatse. De 1e tank werd redelijk makkelijk van het dak afgehaald en met behulp van de 2e kraan horizontaal op de dieplader gelegd. De 2e tank zorgde echter voor wat problemen . Deze tank stond 5 meter verder naar achteren op het gebouw, en de kraan die hem eraf moest pakken had net niet de gevraagde lengte om erbij te komen. Hierdoor werd het transport dat om 19.00 uur zou vertrekken sterk vertraagd er moest immers eerst een andere kraan komen. Deze kraan kwam om 19.15 uur aan in Oosterwolde hierna moest deze nog worden opgebouwd wat ook een uur in beslag nam. Nadat dit gebeurd was kon deze kraan de 2e tank er wel afhalen er kon het transport toch nog vertrekken naar Bedum (tijd vertrek niet bekend bij de redactie).

Hieronder enkele foto’s van het geheel.