Donderdag omstreeks 10.25 uur zat een 17-jarige inwoner van Appelscha in een bus aan het Stationsplein. Het kaartje van de man was om 08.30 uur afgestempeld en twee uur geldig. Nu wilde de man nog naar Drachten. Hij mocht echter van de buschauffeur niet verder omdat het kaartje niet meer geldig was. De passagier wilde de bus niet verlaten. Vervolgens is de politie ter plaatse gekomen die diverse malen de passagier heeft gevorderd de bus te verlaten. Vervolgens heeft de politie de man geholpen met uitstappen. Bij het uitstappen gleed een agent even uit in de sneeuw, waardoor de linkerarm van de man even werd losgelaten. De man gaf de agent onmiddellijk een stomp tegen zijn neus, met als gevold een kapotte bril en een bloedneus. Hierna werd de man tegen de grond gewerkt, maar hij bleef zich verzetten. Hierna werd de verdachte kort eenmaal in het gezicht gepepperd. Vervolgens werd de verdachte overgebracht voor het niet voldoen aan bevel of vordering en mishandeling.