Zaterdag 23 april werden er brandweerwedstrijden georganiseerd in Veendam. 1 van de deelnemende ploegen was brandweer Oosterwolde. Het doel van wedstrijden is om het in teamverband zo goed en ook zo snel mogelijk de inzet te klaren. Oosterwolde deed mee in de klasse 112, hiervoor was de volgende inzet klaar gezet.
Als melding werd gegeven: binnenbrand in een overslagbedrijf voor meelproducten. Eenmaal ter plaatste bleek het te gaan om een kleine binnenbrand met een slachtoffer. Hierdoor ontstond door het kijken van voorbijgangers een ongeval vrachtwagen personenauto. Deze personenwagen was achter op een containerbak gebotst met uitstekende palen. Het slachtoffer zat bekneld tussen deze palen en deze moesten dus door middel van een kettingzaag verwijderd worden. Door alle hectiek stond er bij de nabijgelegen benzinepomp ook nog een auto waarvan de pomp doorliep, door het in paniek wegvluchten van de bestuurder, met mogelijk gevolg een overstroming uit de benzinetank. Dit kon simpel opgelost worden door de pomp stop te zetten. Na een dik half uur en hard werken was de inzet geklaard en mocht men inrukken.