Donderdag 7 april 2005 om 18.16 uur meldde de achterbuurman van een papieropslagbedrijf aan de Noorderringweg in Marum aan de meldkamer dat hij brand zag op het terrein van het genoemde bedrijf. Bij aankomst van de brandweer Marum bleek het te gaan om een brand in de buitenopslag van het bedrijf. Vanwege de wind en de waterwinning is assistentie ingeroepen van het brandweerkorps Leek. Door snelle inzet van de brandweerkorpsen is er geen gevaar geweest voor brandoverslag naar omliggende panden. Terwijl de brandweer aan het blussen was reed het personeel van het bedrijf de papierbalen weg van de brand naar een andere plaats op het terrein. Om 20.16 uur, twee uur na de brandmelding, kon het sein brand meester worden gegeven. Een grote hoeveelheid balen papier (1000 ton) is verbrand. De brand is ontstaan in de opslag op het achterterrein. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen.