Zaterdag 16 april werden er brandweerwedstrijden gehouden te Nieuwehorne. Het is een offici?le regionale wedstrijd onder auspici?n van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comit?e (AWBC) 11 korpsen deden hieraan mee en vertoonden hun kunsten. Iedere deelnemende ploeg van een brandweerkorps krijgt een bepaalde opdracht (brandmelding) en moet vervolgens binnen 35 minuten een brand onder controle brengen/blussen en misschien slachtoffers redden. De uitvoering van de activiteiten dient volgens een vaste aangeleerde procedure te gebeuren.
Maar het was dit keer een hele speciale wedstrijd, niet een woning of een bedrijf waar de brandweerlieden de wedstrijd moesten gaan spelen, dit keer stonden ze allemaal voor hetere vuren. Voor de brandweer maar ook voor het publiek een ware happening. Er werd dan ook heel veel gelachen. Natuurlijk met dank aan de figuranten die perfect hun rol tot uiting konden brengen. Complimenten voor de medewerkers van korps Nieuwehorne voor de perfecte organisatie.

Het brandweerkorps van Zwaagwesteinde heeft de provinciale brandweerwedstrijden in Nieuwehorne gewonnen. Brandweerkorps Ureterp werd derde en Drogeham eindigde onderaan in de rij.