Donderdag 31 maart hebben twee mannen een woning in Oosterwolde bezocht. Ze belden aan spraken met de bewoonster, een vrouw, leeftijd onbekend. Ze hadden de vraag of ze stoelen wilde laten bekleden. De vrouw ging hierop in en er werd een bedrag afgesproken van EUR750,- Een zoon van de vrouw vond dit een abnormaal hoge prijs. Toen de stoelen teruggebracht werden was na een kleine onderhandeling de prijs behoorlijk gezakt. Uiteindelijk gingen ze weg met een bedrag van EUR100,-.
De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Het is weliswaar niet strafbaar, het gaat ten slotte om een civielrechtelijke overeenkomst, maar er wordt duidelijk misbruik gemaakt van het soms te goede vertrouwen van ouderen mensen. Wanneer mannen aan de deur komen, vraag om hun legitimatiebewijs. Hierop moet vermeld staan de naam van het bedrijf en plaats van vestiging.