Maandagavond omstreeks zeven uur werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Mr. Verwerstraat in Oosterwolde. Hierop rukte men uit met de AS Regio omdat de AS Oosterwolde op het moment van alarmering in Heerenveen was bij oefencentrum Ricas. Ook de HV met MSA gingen terplaatse. Terplaatse gekomen bleek dat er in een bosje achter enkele woningen een bult met hout in de brand was gestoken. Door de inzet van drie lage druk stralen kon men de brand bestrijden. Omdat het vuur goed in de bult hout zat duurde het even voordat het goed uit was. Enkele bomen en struiken die in de buurt van de brand stonden raakten beschadigd. Tegelijkertijd met de brand werd Appelscha gealarmeerd voor een bedrijvenbrand aan de Nanningaweg te Oosterwolde. Men had rook gezien wat afkomstig was van het brandje wat in het achter de ouwe zuivelfabriek gelegen bosje woede. Nadat men erachter was dat het om een loos alarm ging vertrok men weer richting kazerne. Ook Oosterwolde keerde weer terug naar de kazerne.