Maandag om 10.45 uur vond een aanrijding plaats op de Nessenwei. De auto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Oosthem, raakte in de rechterberm, kwam na een stuurcorrectie in de linkerberm waardoor het voertuig is gaan draaien. Vervolgens is het voertuig met het linkervoorportier tegen de boom gebotst. De bestuurder zat letterlijk tegen de boom aan. Zijn benen zaten bekneld. De aanwezige berger heeft de auto 50 cm van de boom getrokken, zodat het slachtoffer door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd kon worden. Ondertussen was ook een traumahelikopter aanwezig, die het slachtoffer in kritieke toestand naar het UMCG heeft overgebracht. De 16-jarige vrouwelijke inzittende uit IJlst is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Ze liep een blauwe plek en een schaafwond op.

[i][u]Noot[/u][/i][i]
Opvallend is dat de hulpverlening last had van het publiek. Hieronder bevonden zich enkele zeer vervelende mensen, die niet reageerden op aanwijzingen van de politie. Op het laatst moest zelfs gedreigd worden met aanhoudingen. Ook enkele aanwezige kinderen werden niet gecorrigeerd door hun ouders. Met een betrokkene, die zijn voertuig niet weg wilde zetten, zal nog een gesprek worden gevoerd. Bij zo’n ernstig ongeluk hebben de hulpverleners wel andere prioriteiten dan het op afstand houden van vervelend publiek. [/i]