Op woensdag om 15.58 is er brand uitgebroken bij Koning Coatig Service aan de Industrieweg. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een zeer grote brand. De politie heeft de omgeving afgesloten en is met 16 agenten ter plaatse geweest. De politie heeft een geluidswagen laten rijden over het industrieterrein. Opgeroepen werd dat bewoners ramen en deuren gesloten moesten houden. Deze oproep werd ook bekend gemaakt voor het dorp Wolvega. Ook zijn bedrijven die onder de rook lagen telefonisch benaderd door de politie om ramen en deuren gesloten te houden. Er heeft zich geen persoonlijk letsel voorgedaan. Er waren vier brandweerkorpsen aanwezig om de brand te bestrijden, uit Heerenveen, Leeuwarden, Drachten en Wolvega. Meetploegen van de brandweer hebben de omgeving gescand op gevaarlijke stoffen. Al snel bleek dat de ontploffinkjes aan het begin van de brand waarschijnlijk de diesel in de kachel was. De bunker met verf kon door de brandweer worden gered en de grote zwarte rookwolken, op 25 kilometer afstand al zichtbaar, bestond waarschijnlijk uit resten van het dak (bitumen), isolatiemateraal en waarschijnlijk de banden van enkele opleggers die in het pand stonden. Het hele pand kan als verloren worden beschouwd. Naast de politie en brandweer waren onder andere medewekrers van de provincie Fryslan, de GGD, de burgemeester van gemeente Weststellingwerf en het wetterskip Frysl?n aanwezig. De technische recherche van de politie Frysl?n zal vandaag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/include/movies/wolvega-2004200565.avi]Video 1 (5.13 MB)[/url][/b]
[b][url=http://www.112oosterwolde.nl/include/movies/wolvega-2004200566.avi]Video 2 (7.15 MB)[/url][/b]

[i]Foto’s 1 t/m5 112oosterwolde/112owolde[/i]
[i]Foto’s 6 t/m 10 [url=http://www.flitsnieuws.nl]Hielke Weening[/url][/i]