Bij een woningbrand aan de van Emstweg in Appelscha is een bovenverdieping van een rijtjeswoning geheel uitgebrand. De melding kwam binnen om 21.30 uur, toen de brandweer van Appelscha en Oosterwolde ter plaatse waren sloegen de vlammen al uit de ramen aan de achterkant. De bewoonster van de woning is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, zij was nog in de woning aanwezig en had zelf de brandweer gebeld. Zij werd door de politie uit het huis gehaald. Zij heeft vermoedelijk rook binnengekregen. De brandweer is na het sein brandmeester nog geruime tijd bezig geweest met nablussen.

Politiebericht:
Appelscha: aanhouding na woningbrand
De politie heeft donderdagavond een 53-jarige vrouw uit Appelscha aangehouden op verdenking van brand door schuld. Omstreeks 21.35 uur werd brand gemeld in een woning aan de Van Emstweg. Politiemensen liepen direct de woning in naar de bovenste verdieping waar de brand was. Er bleek een bed in brand te staan maar er was niemand aanwezig. Wel bleek de verdachte, de bewoonster, in de woonkamer te zijn. Zij is uit de woning gehaald. De vrouw werd later aangehouden. Ze is voor nader onderzoek ingesloten. Ze was kennelijk in de war.

[i]Om achterliggende redenen heeft de redactie het posten van reacties op dit artikel uitgeschakeld.[/i]
[i] Reactie op dit artikel kan via het volgende adres [mail]reacties@112oosterwolde.nl[/mail][/i]