Zaterdag is om 18.35 uur een 36-jarige inwoner van Culemborg gewond geraakt tijdens een ongeval aan De Kwekerije. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis Tjongerschans van Heerenveen gebracht. De man was passagier van een 34-jarige automobilist uit Utrecht die gedronken had. Hij blies 320 ug/l. Hij bestuurde een busje met 4 passagiers. Toen de bestuurder een bocht naar links maakte ging een tafel die in het busje stond schuiven. Hierdoor viel een van de passagiers tegen de schuifdeur die uit de rail schoot en open ging. Een 36-jarige inwoner van Zwaanshoek viel uit het rijdende busje op straat. De 36-jarige man uit Culemborg viel als tweede uit het busje. De overige passagiers bleven ongedeerd. In verband met nader onderzoek werd het busje aan het politiebureau gestald en het kenteken is ingenomen.