Op vrijdag 13 mei 2005 omstreeks 18.25 uur kreeg de politie een melding om naar de Van Harenstraat te gaan. Een man zou daar een deuk in een personenauto hebben geschopt. Ter plaatse trof de politie de verdachte, een 44-jarige inwoner van Wolvega, en de eigenaar van de personenauto aan. De verdachte gaf aan veel spijt van zijn daad te hebben en bood zijn excuses aan. In overleg met beide partijen werd daarom ter plaatse de schade geregeld. De dader betaalde 150 euro als eerste aanbetaling en gaf te kennen dat hij had gehandeld in verband met emoties die hij niet meer de baas kon. Kort daarna kreeg de politie diverse meldingen dat op de Sportlaan en de Wildbaan te Wolvega door een manspersoon diverse auto’s beschadigd werden. De dader van de vernielingen werd vastgehouden door enkele buurtbewoners van de Wildbaan. De politie, die snel ter plaatse was, nam de dader, dezelfde man van de eerdere vernieling op de Van Harenstraat. over van de buurtbewoners. Hij werd op het politiebureau ingesloten. Het bleek dat de man in korte tijd ongeveer 20 personenauto’s had beschadigd. De schade loopt in de duizenden euro’s. De meeste benadeelden deden aangifte, maar de politie vermoedt dat niet alle benadeelden aangifte hebben gedaan.
De dader, die geestelijk verward was, heeft enkele dagen in het belang van het onderzoek, vast gezeten en heeft zijn gepleegde vernielingen bij de recherche bekend. Op last van de officier van justitie is de man ’s maandags in vrijheid gesteld. Omdat de zaak vele benadeelden kent en ook kinderen getuige zijn geweest van deze vernielingen, heeft de politie op dinsdag.a.s een avond belegd in samenwerking met de recherche/politie van het district Heerenveen, Buro Slachtofferhulp en de co?rdinator integrale veiligheid van de gemeente Weststellingwerf.