De politie heeft zaterdag omstreeks 23.50 uur een 26-jarige man uit Wolvega aangehouden op verdenking van meerdere mishandelingen. Omstreeks 22.35 uur werd gemeld dat twee mannen hadden gevochten in een horecabedrijf aan de Heerenveenseweg. Ze waren beide de zaak uit gezet. E?n van hen, de verdachte, had daarbij een 25-jarige man uit Nijeholtwolde, klappen gegeven met onder andere een barkruk. Kort daarop hadden beide mannen opnieuw ruzie gekregen in een ander horecabedrijf aan de Heerenveenseweg. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte al gevlogen. Volgens getuigen zou hij inmiddels verantwoordelijk zijn voor meerdere vechtpartijen en vernieling in het dorp. Zo zou hij ook op het Acht pilarenplein een man hebben mishandeld en hem over een auto hebben geslagen. Hierdoor was de voorruit gesneuveld en de motorkap beschadigd. Na onderzoek werd de verdachte aangetroffen in een pand aan de Heerenveenseweg. Hij trachtte nog via de achterdeur te ontvluchten maar liep daar in de armen van politiemensen. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.