Kijlstra Ambulancegroep Frysl?n heeft maandag 6 juni 2005 haar nieuwe ambulancepost in Oosterwolde in gebruik genomen. Deze nieuwbouw locatie biedt plaats aan twee ambulances en is volledig geschikt voor het verrichten van zgn. aanwezigheidsdiensten. Bij deze diensten slaapt de bemensing van de ambulance op de post in plaats van thuis, zoals voorheen gebruikelijk was. Deze dienstsoort is vanaf 01 januari 2005 ingevoerd om de uitruktijd van de ambulance te verkorten en daardoor eerder ter plaatse te zijn.

Naast de stalling van de voertuigen kent de ambulancepost 2 slaapkamers, een verblijfsruimte, 2 magazijnen, kantoorruimte en gescheiden douches en toiletten. Om in de toekomst ook voldoende ruimte te hebben, bestaat de nieuwbouw uit twee bouwlagen. De bovenste bouwlaag is nog niet ingevuld.

Na de posten in Leeuwarden, Dokkum en Ameland, is dit de vierde lokatie die volledig aan alle eisen voldoet voor de aanwezigheidsdiensten. De verwachting is dat de posten in Harlingen (nieuwbouw) en Drachten (verbouw) in het begin van 2006 volledig gereed zijn voor de invoering van de dienstenstructuur