Maandagavond oefende de brandweer van Oosterwolde aan de Bareldsburglaan in Oosterwolde.
[i]Scenario[/i] : Op een doorgaande weg vindt een ongeval tussen 2 auto’s plaats. Hierdoor knalt een voertuig frontaal tegen een boom en belandt het andere voertuig inclusief aanhanger op de kop in de, naast de weggelegen, sloot. Vanuit de aanhangwagen is nogal een forse rook zich aan het ontwikkelen. Dit in combinatie met de aanwezige gevaarlijke stoffen in de aanhangwagen vormt dit een extra aandachtspunt. Verder zit/hangt de bestuurder van dit voertuig vast. Het voertuig wat tegen de boom is gebotst raakt door de botsing in brand. In dit voertuig zitten 2 slachtoffers die niet aanspreekbaar zijn. De inzet wordt gedaan door 2 eenheden. De 1e prioriteit is het gevaar van de stoffen in de aanhanger, als deze bekend zijn en de gevaren geweken zijn, begint de eerste eenheid met het blussen en de bevrijding van de slachtoffers die in de auto tegen de boom zitten. Ondertussen is ook de 2e eenheid bezig om het slachtoffer te bevrijden. Dit is nogal een lastige situatie doordat het voertuig aan beide kanten is ingesloten door de slootkant. Hierdoor wordt het slachtoffer via de achterkant van de wagen bevrijdt. Na een dik uur is “de klus geklaard” en mag men inpakken.
Broekhuizen Donkerbroek leverde de voertuigen en voerde deze na de oefening ook weer af.

[url=http://www.112oosterwolde.nl/include/images/news/1073.jpg][img]http://www.112oosterwolde.nl/include/images/news/thumbs/1073.jpg[/img][/url]