Woensdagmorgen rond 7 uur is er door nog onbekende oorzaak een auto te water geraakt aan de Compagnonsweg tussen Waskemeer en Haulerwijk. Omdat het onbekend was hoelang de auto er al lag en of er nog personen in het voertuig zaten is naast de politie, brandweer ook ambulance 34 en de traumaheli gewaarschuwd. Bij aankomst van de brandweer van Haulerwijk bleek dat er geen personen meer in het voertuig aanwezig waren. Tevens hebben mensen van de HV-bemanning van Oosterwolde met een bootje het wateroppervlak afgezocht. Nadat het voertuig door berger Broekhuizen uit het water is getakeld zijn de duikers van Heerenveen nog te water geweest om onder water te zoeken naar eventuele inzittenden. Ook hier werd verder niks gevonden. Naderhand meldt de eigenaar/bestuurder van de auto zich op het politiebureau. Hij is afgelopen nacht om drie uur in de sloot gereden en is daar zo van geschrokken dat hij vergat om de politie te bellen.