Maandagavond omstreeks 22.00 uur vond een aanrijding plaats op de Schoterlandseweg bij Jubbega. Een 62-jarige man uit Tijnje reed met zijn auto richting Nieuwehorne. Hij haalde een andere auto in en bleef links rijden. Daar kwam een andere auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Oosterwolde, hem tegemoet rijden.

Deze bestuurster wist een aanrijding te voorkomen door naar links te sturen en het fietspad op de rijden. De man uit Tijnje reed vervolgens door onbekende oorzaak in de linkerberm tegen een lantaarnpaal, sloeg over de kop en kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand. Een door een getuige gewaarschuwde brandweerman uit Olderberkoop (39), hield geruime tijd het hoofd van de vrouwelijke passagier boven water. De brandweer van Jubbega en Nieuwehorne kwamen ter plaatse.

De man en de vrouw zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De weg is gedurende de afhandeling van het ongeval afgesloten geweest.