Op zaterdag om 13.20 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de brug bij Uitwellingerga. Een 26-jarige automobilist uit Bolsward reed vanuit de richting Joure in de richting Sneek. Getuigen verklaren dat de automobilist waarschijnlijk heeft geprobeerd de brug die net open zou gaan, nog te halen. De slagbomen gingen reeds naar beneden. De automobilist reed eerst met normale snelheid en gaf gas toen hij de slagbomen naar beneden zag gaan. Dit lukte echter niet, de automobilist reed van beide zijden de slagbomen kapot en kwam een eind verderop met behoorlijke snelheid in de berm tegen een boom tot stilstand. Omstanders, de brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te bieden. De automobilist is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek bleek de man een aantal schrammen en een stijve nek te hebben. De politie zal proces-verbaal opmaken.