Dinsdag vond om 15.40 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de A32 richting Steenwijk, ter hoogte van Willemsoord. Een 50-jarige automobilist uit Solingen (D) was waarschijnlijk met zijn auto in de berm gekomen. Na een stuurcorrectie maakte zijn auto een haakse bocht richting vangrail. Door de klap tegen de vangrail sloeg de wagen over de kop en vervolgens dwars op de snelweg tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn passagier, een 45-jarige vrouw uit Solingen, raakten gewond. Beiden zijn per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis van Meppel gebracht. Bureau Ongevallenanalyse stelde een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Naast politie en ambulance zijn de brandweer en Rijkswaterstaat ter plaatse geweest.
In verband met deze aanrijding werd de rechterrijbaan, vanuit Fryslân gerekend, afgezet en is al het verkeer via het dorp Wolvega omgeleid. Door deze omleiding ontstond circa zes kilometer file. Omstreeks 17.30 vond in de staart van de file een aanrijding plaats waar vier voertuigen bij betrokken waren. Een van deze bestuurders, een 46-jarige inwoner van Wilhelminaoord, was onder invloed van alcohol. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht. Alle beschadigde voertuigen zijn door takeldiensten weggesleept. Rond 19.10 uur was de situatie op de A32 normaal en is de weg weer vrijgegeven.