Vrijdag is om 17.00 uur een 28-jarige motorrijder uit Oosterwolde gewond tijdens een aanrijding met een personenauto aan de Wester Es. Het slachtoffer is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis van Drachten gebracht.
Toedracht van het ongeval: een 19-jarige automobiliste uit Appelscha wilde vanuit een oprit van een woning aan de Wester Es de weg oprijden, richting Appelscha. Ze zag de motorrijder wel aankomen maar schatte zijn snelheid verkeerd in. De automobiliste dacht dat ze voor de motorrijder de weg op kon rijden. De motorrijder reed met de voorzijde tegen de linkerachterzijde van de personenauto en viel. De motorfiets kwam tegen een hekwerk van een woning tot stilstand. Zowel de personenauto als de motorfiets en het hekwerk raakten beschadigd. Een takeldienst voerde de voertuigen af. De motorrijder was niet in het bezit van rijbewijs A en droeg geen beschermende kleding. Voor beide zaken ontving hij een proces-verbaal.